Matin&Liisan koulu

Uuden koulun rakennus paras vaihtoehto

Perussuomalaisten kunnanvaltuutettu Tuomo Lyytikäinen on perehtynyt todella syvällisesti tulevaan Lapinlahden Monitoimitalon mahdolliseen remonttiin tai parempaan vaihtoehtoon eli kokonaan uuden “monarin” rakentamiseen. Hän tietää mistä puhuu, sillä toimihan hän ammatissaankin kunnan kiinteistönhoidon esimiehenä. Koulun kohtalo on sikälikin miestä lähellä, onhan hänellä monta omaa lastakin Matin ja Liisan koulussa oppilaina. Lyytikäinen on laatinut uuden koulun ja sen ympäristön osalta oman suunnitelmansa piirustuksista, joita hän on esitellyt jo nyt kunnanvaltuutetuille, koulun henkilökunnalle ja eri viranhaltijoille sekä joillekin kuntalaisille, mies onkin saanut suunnitelmistaan myönteistä palautetta. Niinikään Lyytikäisellä on täysi 100%:n tuki omalta Lapinlahden Perussuomalaisten ryhmältä.

Hyvät perusteet

– Esitykseni on että entinen “monari” purettaisiin ja uusi koulu sijoitettaisiin nykyisen “monarin” etupihalla olevan kentän paikalle, johon se hyvin sopisi. Silloin myös tarvittaessa uutta rakennusta voisi eteläpäähän jatkaa ja nykyinen D-talo purettaisiin myös ja sen tilat mahtuisivat hienosti uuden koulurakennuksen yhteyteen. Sirenin koulu olisi huolella remontoitava sekä entisöitävä. Näin jos uuden koulun rakennus toteutuisi olisi kaksi koulurakennusta käytössä eli uusi koulu ja Sirenin koulu, kertoo Tuomo Lyytikäinen.

– Nykyisellä koululla keittiö ja ruokala ovat olleet ahtaita ja uudella koululla niistäkin tulisi tilavammat. Koulun oma urheilukenttä tehtäisiin nykyisen “monarin” paikalle. Näin meneteltäessä siitäkin tulisi turvallinen liikuntapaikka koulun sisäpihalle, suunnittelee Tuomo.

Liikenne turvallisemmaksi

– Parkkipaikka sijoitettaisiin jäähallin takana olevalle alueelle, jolloin se olisi turvallisempi huomattavasti kuin nykyinen ahdas parkkialue ja samalla se palvelisi myös jäähallin käyttäjiä, sillä onhan todettu että jäähallinkin parkkipaikat ovat auttamatta liian ahtaat. Uuden koulun keittiö ja ruokala sijoitettaisiin rakennuksen päätyyn siten että ruokakuljetuksetkin voisivat toimia liikenteellisestikin turvallisesti ja oppilaillakin olisi paljon lyhyempi matka ruokalaan, toteaa Lyytikäinen.

– Uuden koulun rakennus on aloitettava ensi vuonna ja jos vain oppilaat ja henkilökunta voisi pari vuotta vielä toimia entisissä tiloissa, voisivat he tämän jälkeen siirtyä sujuvasti uusiin tiloihin. Noh, kaikkihan maksaa. Jos entinen koulu rempattaisiin tulisi se maksamaan noin 17 miljoonaa euroa ja remontin ajaksi pystytettävä epäinhimillinen parakki kyläkin maksaisi kahden vuoden aikana noin miljoona euroa. Uuden koulun rakennus, joka tulisi joko puu- tai betonirakenteisena tulisi maksamaan noin 20 miljoonaa euroa, arvioi Lyytikäinen.

– Kaiken tämän tavoitteena on saada käytännöllinen, terve ja turvallinen oppimisympäristö ja alue. Kuntastradegia ohjaa meitä ottamaan huomioon omaisuuden järkiperäisen hallinnan, joka näin ollen kiinteistöjen osalta myös ohjaa niiden käyttöasteen mahdollisimman korkeaksi.

Minulle ovat tärkeitä kunnan ja maakunnan asiat sekä terveet rakennukset turvallisine ympäristöineen, siksipä olenkin pohtinut tätäkin kouluasiaa perusteellisesti, sanoo mies joka tietää mistä puhuu.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa