Lapinlahden PS ryhmäpuheenvuoro vero% 1.11.2021

 

 

Arvoisa puheenjohtaja, valtuutetut, muut seuraajat

 

Tuleva hyvinvointialue tuo Lapinlahden kunnalle suuria haasteita niin tulo-kuin menopohjan muutoksien vuoksi. Näemme kuitenkin tässä haasteessa ja muutoksessa myös mahdollisuuksia.

Jos saamme henkilöstön suorittavasta tasosta virkamiehiin rohkeasti tuomaan esille ajatuksia, kuinka voimme asioita tehdä kenties toisin, tehokkaammin sekä taloudellisemmin, voimme saada paljonkin aikaan.

Tämä vaatii vain kannustusta tuoda hulluiltakin kuulostavia ideoita ja ajatuksia esille, joku voi silti saada siitä kopin ja muuntaa sen lisäarvoa tuottavaksi toimintamalliksi. Tarvitaan vain me henkeä! Kunnan tulevaisuuden kannalta on ensiarvoisen tärkeää sitoutunut ja motivoitunut henkilökunta.

Ensi vuosi on Lapinlahdelle erittäin tärkeä vuosi millaisissa taloudellisissa ja toiminnallisissa asemissa lähdemme vuoteen 2023. Myös kuinka kuluvan vuoden loppu saadaan pysymään vähintään muutetussa talousarviossa.

Jos syömme liian pieneksi tai kokonaan taseemme ylijäämän, tulee uudella tulopohjalla todella haastavaa poistojen ja investointi paineiden alla. Uskon kuitenkin vahvasti, että kunnassamme olemme löytäneet oikeita uria ja niiden tulokset tulevat näkymään myös positiivisesti, kunhan vain jaksamme uskoa myös itse tekemiseemme.

Positiivista signaalia annamme myös mahdollisille uusille kuntalaisille tuomalla uutta tontti tarjontaa ja huolimatta talouden kipuilusta, emme ole myöskään esittämässä kiinteistöveroihin korotuksia.

Palvelujen taso kunnassa on kuitenkin edelleen laadukasta vaikka välillä muutakin kuulee. Investointeja on pitkälle tulevaisuuteen suunnitteilla.

 

Lapinlahden Perussuomalaiset kannattavat kunnanhallituksen esitystä vuoden 2022 tuloveroprosentiksi.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa